Meer foto's
Minder foto's

Neem vrijblijvend contact met ons op

Contactformulier

Naam

Flexiboxen

Kalveren

Een pasgeboren kalf is veel vatbaarder voor infecties in vergelijking met een ouder dier. Een hygiënische huisvesting voor kalveren is dan ook aangewezen. Bij het kiezen van kalverhokken zijn een aantal richtlijnen belangrijk, namelijk:

  • Onderhoudsvriendelijkheid 
  • Hygiëne
  • Ruimte
  • Comfort
  • Veiligheid

Types Flexiboxen

Flexibox Flexibox (Maatwerk)
Standaard binnenmaat van 90cm Op maat van uw stal

Vermijd infecties de eerste 8 weken

De eerste 8 weken na de geboorte zijn kalveren het meest vatbaar voor infecties. Om de gezondheid van de kalveren te waarborgen, is het belangrijk dat u ze apart huisvest. Daarbovenop is het aangeraden om een aparte drink- en voederbak per kalf te voorzien. Emmers en voederbakken mogen eveneens niet worden verwisseld.

Flexiboxen – voordelen op een rijtje

Onderhoudsvriendelijk

Om bij te dragen aan een hygiënische huisvesting voor kalveren, is het belangrijk dat de kalverhokken gemakkelijk te onderhouden zijn. Onze gladde, polypropyleen panelen zijn hiervoor geschikt, omdat ze vlot te reinigen zijn met een hogedrukreiniger.

De Flexiboxen zijn functioneel opgebouwd en dragen bij aan uw onderhouds- en arbeidsgemak, omdat u ze in één beweging kunt uitmesten dankzij de uitneembare scheidingswanden. 

Hygiënische hokken voor gezonde kalveren

Aangezien kalveren zonder enige immuniteit geboren worden en dus heel kwetsbaar zijn, is hygiëne een uiterst belangrijke factor. Aan de panelen vindt u geen enkele naad of kier terug, waardoor bacteriën en ziekteverwekkers zich niet kunnen nestelen. Uw kalveren blijven gezond en bijkomende dierenartskosten blijven uit.

Na ontsmetting van de panelen is het hok opnieuw brandschoon voor het volgende kalf!  

Volledig op maat

Kies zelf uw afmetingen

Wenst u de kalverhokken in een reeds bestaande stal? Wenst u diepe kalverhokken? Het is allemaal mogelijk!

Wij komen de situatie graag bij u bekijken om een oplossing op maat voor te stellen. 

Kies zelf uw kleuren(combinaties)

De kalverhokken zijn in verschillende kleuren beschikbaar. Voor meer informatie omtrent welke kleuren en kleurencombinaties er allemaal mogelijk zijn, kunt u steeds bij ons terecht.

Groepshuisvesting mogelijk

Zodra de kalveren ouder zijn dan 8 weken, mogen ze samen worden gehuisvest. Dankzij de uitschuifbare tussenwanden kan het hok omgevormd worden tot verschillende grotere en kleinere hokken. Zo speelt u helemaal in op de situatie en kunt u naargelang de situatie kalveren samen plaatsen terwijl anderen nog even apart staan.  

Voldoende ruimte voor extra comfort

Naast een hygiënische huisvesting voor kalveren is het belangrijk dat het kalf veel ruimte heeft. De kalveren moeten namelijk plaats genoeg hebben om te liggen, te rusten, op te staan en zichzelf te likken. Voldoende comfort voorzien voor het kalf is dus zeker een niet te vergeten factor.

Opgelegde normen voor de maten van de kalverhokken:

  • Minimum 81cm breed

Onze Flexiboxen starten met een breedte vanaf 90cm. 

Veiligheid voorop

Kalveren mogen zichzelf niet schaden of kwetsen aan de hygiënische huisvesting voor kalveren. Wij zorgen ervoor dat er geen scherpe randjes zijn aan het hok. 

Licht en sterk

Kunststof panelen zijn licht én sterk. Die sterkte hebben ze te danken aan de interne cellenstructuur van de gebruikte de panelen. 

Goede isolatiewaarde

Kunststof panelen hebben een goede isolatiewaarde. Dit komt door de lage thermische geleidbaarheid van kunststof en dankzij de hermetisch ingesloten lucht in de cellenstructuur. Inwendige condensatie in de hygiënische huisvesting voor kalveren wordt hierdoor uitgesloten. 

100% recycleerbaar

Alle Paneltim panelen bestaan uit 100% recycleerbare materialen. Ze zijn bovendien vrij van toxische stoffen. Voorafgaand op de aankoop van deze grondstoffen, gebeurt er een systematische kwaliteitscontrole. 

Oplossingen 
op maat voor een optimale gezondheid van uw dieren

Samen met u bekijken we de meerwaarde van onze oplossingen voor uw project!

Curious about our solutions in other sectors?

Industriële toepassingen

Architecturale toepassingen