Meer foto's
Minder foto's

Neem vrijblijvend contact met ons op

Contactformulier

Naam
Opties Mobibox
Het kalverhok is standaard uitgerust met gegalvaniseerde wielen en een hek met speenemmerhouder en emmerringen. Welke opties wenst u bij te bestellen?
Opties Mobibox XL
Het kalverhok is standaard uitgerust met gegalvaniseerde wielen en een hek met speenemmerhouder en emmerringen. Welke opties wenst u bij te bestellen?
Opties Mobibox XXL
Het kalverhok is standaard uitgerust met gegalvaniseerde wielen en een hek met speenemmerhouder en emmerringen. Welke opties wenst u bij te bestellen?

Mobiboxen

Kalveren

Een pasgeboren kalf is veel vatbaarder voor infecties in vergelijking met een ouder dier. Een hygiënische huisvesting voor kalveren is dan ook aangewezen. Bij het kiezen van kalverhokken zijn een aantal richtlijnen belangrijk, namelijk:

 • Onderhoudsvriendelijkheid 
 • Hygiëne
 • Ruimte
 • Comfort
 • Veiligheid

Vermijd infecties de eerste 8 weken

De eerste 8 weken na de geboorte zijn kalveren het meest vatbaar voor infecties. Om de gezondheid van de kalveren te waarborgen, is het belangrijk dat u ze apart huisvest. Daarbovenop is het aangeraden om een aparte drink- en voederbak per kalf te voorzien. Emmers en voederbakken mogen eveneens niet worden verwisseld.

Mobiboxen – voordelen op een rijtje 

 • Onderhoudsvriendelijk
 • Individueel reinigbaar
 • Gemakkelijk verplaatsbaar
 • Gebruiksklaar bij levering
 • Hygiënische hokken voor gezonde kalveren
 • Voldoende ruimte voor extra comfort
 • Maatwerk
 • Veiligheid voorop
 • Licht en sterk
 • Goede isolatiewaarde
 • 100% recycleerbaar

Onderhoudsvriendelijk 

Om bij te dragen aan een hygiënische huisvesting voor kalveren, is het belangrijk dat de kalverhokken gemakkelijk te onderhouden zijn. Onze gladde, polypropyleen panelen zijn hiervoor geschikt, omdat ze vlot te reinigen zijn met een hogedrukreiniger.

De Mobiboxen zijn functioneel opgebouwd en dragen bij aan het onderhouds- & arbeidsgemak, omdat ze bijvoorbeeld vlot te verplaatsen zijn via hun wielen naar een gewenste plaats om individueel te reinigen.  

Gebruiksklaar bij levering

De Mobiboxen worden allen gebruiksklaar gemaakt in onze fabriek in Ruiselede om u zo veel mogelijk tijd te besparen. Wanneer de hokken geleverd worden, hoeft u zelf niks meer te monteren. U kunt ze vervolgens meteen in gebruik nemen! 

Hygiënische hokken voor gezonde kalveren

Aangezien kalveren zonder enige immuniteit geboren worden en dus erg kwetsbaar zijn, is hygiëne een uiterst belangrijke factor. In onze Mobiboxen vindt u geen enkele naad of kier terug, waardoor bacteriën en ziekteverwekkers zich niet kunnen nestelen in de hokken. 

De dichte vloer van de Mobiboxen is licht aflopend. Achteraan is er over de breedte van het hok een gleuf voorzien waarlangs de urine weg kan. 
Dankzij de optimale hygiëne blijven uw kalveren gezond en wordt u gespaard van bijkomende dierenartskosten. Na ontsmetting is het hok opnieuw brandschoon voor het volgende kalf! 

Voldoende ruimte voor extra comfort

Naast een hygiënische huisvesting voor kalveren is het belangrijk dat het kalf veel ruimte heeft. De kalveren moeten namelijk plaats genoeg hebben om te liggen, te rusten, op te staan en zichzelf te likken. Voldoende comfort voorzien voor het kalf is dus zeker een niet te vergeten factor.

Opgelegde normen voor de maten van de kalverhokken:

 • Minimum 81cm breed

Normen die wij hanteren voor de maten van onze verschillende kalverhokken:

Mobibox Mobibox XL Mobibox XXL
Binnenmaat van 90cm Binnenmaat van 100cm Binnenmaat van 140cm

Maatwerk

Kies zelf uw kleuren(combinaties)

De kalverhokken zijn in verschillende kleuren beschikbaar. Voor meer informatie omtrent welke kleuren en kleurencombinaties er allemaal mogelijk zijn, kan u steeds bij ons terecht.

Veiligheid voorop

Kalveren mogen zichzelf niet schaden of kwetsen aan de hygiënische huisvesting voor kalveren. Wij zorgen ervoor dat er geen scherpe randen zijn aan het hok. 

Licht en sterk

De kalverhokken zijn licht én sterk. Die sterkte hebben ze te danken aan de interne cellenstructuur van de gebruikte de panelen. 

Goede isolatiewaarde

De kalverhokken hebben een goede isolatiewaarde. Dit komt door de lage thermische geleidbaarheid van kunststof en dankzij de hermetisch ingesloten lucht in de cellenstructuur. Inwendige condensatie in de hygiënische huisvesting voor kalveren wordt hierdoor uitgesloten. 

100% recycleerbaar

Alle Paneltim panelen bestaan uit 100% recycleerbare materialen. Ze zijn bovendien vrij van toxische stoffen. Voorafgaand op de aankoop van deze grondstoffen, gebeurt er een systematische kwaliteitscontrole.  

Oplossingen 
op maat voor een optimale gezondheid van uw dieren

Samen met u bekijken we de meerwaarde van onze oplossingen voor uw project!

Benieuwd naar onze oplossingen in andere sectoren?

Industriële toepassingen

Architecturale toepassingen