Meer foto's
Minder foto's

Neem vrijblijvend contact met ons op

Contactformulier

Naam

Twinboxen

Kalveren

Een pasgeboren kalf is veel vatbaarder voor infecties in vergelijking met een ouder dier. Een hygiënische huisvesting voor kalveren is dan ook aangewezen. Bij het kiezen van kalverhokken zijn een aantal richtlijnen belangrijk, namelijk:

  • Onderhoudsvriendelijkheid 
  • Hygiëne
  • Ruimte
  • Comfort
  • Veiligheid

Types Twinboxen

Twinbox Twinbox XL Twinbox XXL
Binnenmaat van 0,90m x 1,50m Binnenmaat van 1m x 1,60m Binnenmaat van 1,70m x 1,20m

Vermijd infecties de eerste 8 weken

De eerste 8 weken na de geboorte zijn kalveren het meest vatbaar voor infecties. Om de gezondheid van de kalveren te waarborgen, is het belangrijk dat u ze apart huisvest. Daarbovenop is het aangeraden om een aparte drink- en voederbak per kalf te voorzien. Emmers en voederbakken mogen eveneens niet worden verwisseld.

Twinboxen – voordelen op een rijtje

Kalverdorp buiten

Extra ruimte creëren voor kalveren zonder bij te bouwen? Het kan met onze Twinboxen! Met onze Twinboxen creëert u  buiten vlot uw eigen kalverdorp. De kalveren worden goed beschermd tegen regen en wind. Het witte dak weert de zon, waardoor het ook ‘s zomers aangenaam blijft in het hok.

Doordat de daken van de hokken uitsteken, blijft ook u beschut tegen regen en wind, wanneer u de kalveren voedert. De opstelling heeft u volledig zelf in de hand en kunt u naargelang de situatie of het seizoen aanpassen.

Onderhoudsvriendelijk 

Om bij te dragen aan een hygiënische huisvesting voor kalveren, is het belangrijk dat de kalverhokken gemakkelijk te onderhouden zijn. Onze gladde, polypropyleen panelen zijn hiervoor geschikt, omdat ze vlot te reinigen zijn met een hogedrukreiniger. 

De Twinboxen zijn functioneel opgebouwd en dragen bij aan het onderhouds- & arbeidsgemak, omdat ze bijvoorbeeld vlot te verplaatsen zijn met een heftruck naar een gewenste plaats om te reinigen.   

Gebruiksklaar bij levering

De Twinboxen worden allen gebruiksklaar gemaakt in onze fabriek in Ruiselede om u zo veel mogelijk tijd te besparen. Wanneer de hokken geleverd worden, hoeft u zelf niks meer te monteren. U kunt ze vervolgens meteen in gebruik nemen!

Hygiënische hokken voor gezonde kalveren

Aangezien kalveren zonder enige immuniteit geboren worden en dus heel kwetsbaar zijn, is hygiëne een uiterst belangrijke factor. In onze Twinboxen vindt u geen enkele naad of kier terug, waardoor bacteriën en ziekteverwekkers zich niet kunnen nestelen in de hokken.  

De vloer is een licht aflopend, dicht paneel. De urine wordt afgevoerd via een urinebuis en de mest wordt opgevangen in het hok. 

Dankzij de optimale hygiëne blijven uw kalveren gezond en wordt u gespaard van bijkomende dierenartskosten.

Na ontsmetting is het hok opnieuw brandschoon voor de volgende 2 kalveren!  

Voldoende ruimte voor extra comfort

Naast een hygiënische huisvesting voor kalveren is het belangrijk dat het kalf veel ruimte heeft. De kalveren moeten namelijk plaats genoeg hebben om te liggen, te rusten, op te staan en zichzelf te likken. Voldoende comfort voorzien voor het kalf is dus zeker een niet te vergeten factor.

Opgelegde normen voor de maten van de kalverhokken:

  • Minimum 81cm breed

Onze Twinboxen starten met een breedte vanaf 90 cm. 

Veiligheid voorop

Kalveren mogen zichzelf niet schaden of kwetsen aan de hygiënische huisvesting voor kalveren. Wij zorgen ervoor dat er geen scherpe randjes zijn aan het hok. 

Licht en sterk

De kalverhokken zijn licht én sterk. Die sterkte hebben ze te danken aan de interne cellenstructuur van de gebruikte de panelen. 

Goede isolatiewaarde

De kalverhokken hebben een goede isolatiewaarde. Dit komt door de lage thermische geleidbaarheid van kunststof en dankzij de hermetisch ingesloten lucht in de cellenstructuur. Inwendige condensatie in de hygiënische huisvesting voor kalveren wordt hierdoor uitgesloten. 

100% recycleerbaar

Alle Paneltim panelen bestaan uit 100% recycleerbare materialen. Ze zijn bovendien vrij van toxische stoffen. Voorafgaand op de aankoop van deze grondstoffen, gebeurt er een systematische kwaliteitscontrole.  

Specificaties: kleur

Uv-groen

Het hok wordt gemaakt van nieuwe kunststof panelen en is uv-bestendig. Een kalverhok in uv-groen biedt dus uitstekende weerstand tegen de zon. Het hok heeft tevens een intensere tint dan een kalverhok gemaakt van recy-groene panelen.

Dak: uv-wit

Het dak van het hok bestaat steeds uit uv-witte panelen. Deze uv-bestendige, witte panelen, bieden niet alleen uitstekende weerstand tegen de zon, ze weerkaatsen ze ook. Op deze manier warmt het kalverhok niet op. 

Oplossingen 
op maat voor een optimale gezondheid van uw dieren

Samen met u bekijken we de meerwaarde van onze oplossingen voor uw project!

Curious about our solutions in other sectors?

Industriële toepassingen

Architecturale toepassingen