Neem vrijblijvend contact met ons op

Contactformulier

Achternaam + voornaam
Nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven wenst u te ontvangen?

Infrastructuur voor varkens

Varkens

Het is belangrijk dat de ruimtes voor varkens hygiënisch zijn. Met Paneltim panelen gaan we aan de slag en maken we moderne hygiënische ruimtes, wanden, stallen en hokken. De panelen zijn vlot te reinigen waardoor een optimale hygiëne wordt gewaarborgd. 

Hygiënische infrastructuur voor varkens – voordelen op een rijtje

Verschillende toepassingen mogelijk

Kunststof panelen worden vaak als hokafscheiding ingezet in de verschillende types varkensstallen:

  • Dekafdeling
  • Drachtstal
  • Kraamhokken
  • Biggenbatterij
  • Vleesvarkensafdeling

Onze panelen kunnen ook dienst doen als sanitaire ruimte. Denk maar aan:

  • Toilet
  • Douche
  • Hygiënesluis

Toilet en douche

Een sanitaire ruimte in een varkensstal kan uitgerust worden met een douche en toilet voor de werkkrachten van het eigen bedrijf, alsook met een toilet en douche voor bezoekers. 

Douche + toilet + hygiënesluis

Naast een douche en toilet, kunnen we ook een hygiënesluis voorzien. Door een sluis te creëren, worden externe ziektes maximaal tegengehouden. De bezoeker komt binnen in een kleedruimte, waar hij zijn eigen kleren achterlaat.

Via een deur komt hij in de doucheruimte terecht, waar hij zich kan verfrissen en de voorziene bedrijfskleding kan aantrekken. Vervolgens kan hij op een verantwoorde manier de stal betreden. Bij het verlaten van de stal, kan hij via dezelfde weg terug. 

Onderhoudsvriendelijk en hygiënisch

Reinigen

Om de hygiënische infrastructuur voor varkens te waarborgen, is het belangrijk dat alle ruimtes makkelijk te reinigen zijn. De kunststof panelen hebben gesloten kopse kanten, waardoor u zonder problemen de volledige ruimte met een hogedrukreiniger kan reinigen of ontsmetten en vuil geen kans krijgt. 

Hygiëne

De wanden van de ruimtes bestaan uit gladde, niet-absorberende en vochtafstotende panelen die bescherming bieden. Zo ontstaan er geen ophopingen van schimmels, vuil en bacteriën.

Met wand- en plafondbekleding kunnen muren en plafonds hygiënisch worden afgedekt, waardoor de infrastructuur voor varkens hygiënisch blijft.  

Maatwerk

Kies zelf uw afmetingen

De ruimtes voor varkens kunnen we helemaal op maat maken van uw situatie en de beschikbare ruimte. Met onze panelen kunnen we elke gewenste afmeting aan. 

Heeft u nog andere specifieke vereisten? Wij komen de situatie graag bij u bekijken om een oplossing op maat voor te stellen. 

Kies zelf uw kleuren(combinaties)

De ruimtes voor varkens kunnen gemaakt worden in verschillende kleuren. Voor meer informatie omtrent welke kleuren en kleurencombinaties er allemaal mogelijk zijn, kan u steeds bij ons terecht.

Licht en sterk

De panelen die gebruikt worden, zijn licht in gewicht. Toch zijn ze heel sterk dankzij hun interne cellenstructuur. 

Goede isolatiewaarde

De Paneltim panelen hebben een goede isolatiewaarde. Dit komt door de lage thermische geleidbaarheid van kunststof en dankzij de hermetisch ingesloten lucht in de cellenstructuur. Inwendige condensatie in de ruimtes voor varkens wordt hierdoor uitgesloten. 

100% recycleerbaar

Alle Paneltim panelen bestaan uit 100% recycleerbare materialen. Ze zijn bovendien vrij van toxische stoffen. Voorafgaand op de aankoop van deze grondstoffen, gebeurt er een systematische kwaliteitscontrole.  

Oplossingen 
op maat voor een optimale gezondheid van uw dieren

Samen met u bekijken we de meerwaarde van onze oplossingen voor uw project!

Curious about our solutions in other sectors?

Industriële toepassingen

Architecturale toepassingen