Neem vrijblijvend contact met ons op

Contactformulier

Achternaam + voornaam
Nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven wenst u te ontvangen?

Hygiënische infrastructuur voor rundvee

Rundvee

In een rundveestal moeten de verschillende ruimtes ten allen tijde hygiënisch blijven. Dit kan gaan van ruimtes voor de dieren zelf, als voor ruimtes waarin machines worden ondergebracht.

Hygiënische infrastructuur voor rundvee – toepassingen op een rijtje

Sanitaire ruimte

Om de ruimtes in een rundveestal hygiënisch te houden is een sanitaire ruimte noodzakelijk. Een sanitaire ruimte kan uitgerust worden met een:

  • Douche
  • Toilet
  • Hygiënesluis

Dit zowel voor de eigen werkkrachten als voor bezoekers. 

De sanitaire ruimte waarborgt de bedrijfshygiëne. De voorziening van een hygiënesluis in de sanitaire ruimte helpt de verspreiding van ziektes in de rundveestal tegen te gaan. De bezoeker of werkkracht komt binnen in een kleedruimte, waar hij zijn eigen kleren achterlaat.

Via een deur komt hij in de doucheruimte terecht, waar hij zich kan verfrissen en de voorziene bedrijfskleding kan aantrekken. Vervolgens kan hij op een verantwoorde manier de stal betreden. Bij het verlaten van de stal, kan hij via dezelfde weg terug.

Robotruimte

Het is aan te raden de binnenwanden van een robotruimte in een rundveestal, hygiënisch te houden.

Een robotruimte in een melkveestal beschermt de installaties en werkruimtes die horen bij een melkrobot. Deze ruimtes worden 24u/24u gebruikt en moeten daarom ten allen tijde onderhouden worden om de hygiëne te vrijwaren.

Technische ruimte

Een technische ruimte die vaak te vinden is in rundveestallen, moet steeds hygiënisch zijn. De technische ruimte maakt onderdeel uit van de robotruimte waar de melktank wordt opgeslagen.

Het is belangrijk dat het computerlokaal waar alle machines worden aangestuurd, doorgaans steeds net blijft. Dit kan met kunststof panelen. 

Kalverhokken

Als laatste moet de hygiëne in kalverhokken steeds gewaarborgd worden. Jongvee is namelijk de eerste 8 weken na de geboorte het meest vatbaar voor infecties.

Onze kalverhokken zijn vlot te reinigen dankzij de gesloten kopse kanten van de panelen. Goed onderhouden kalverhokken, dringen ziektes terug en garanderen een optimale hygiëne. 
 

Oplossingen 
op maat voor een optimale gezondheid van uw dieren

Samen met u bekijken we de meerwaarde van onze oplossingen voor uw project!

Curious about our solutions in other sectors?

Industriële toepassingen

Architecturale toepassingen