Neem vrijblijvend contact met ons op

Contactformulier

Achternaam + voornaam
Nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven wenst u te ontvangen?

Ventilatie voor paarden

Paarden

Ruimtes voor paarden ventileren draagt bij aan de gezondheid van uw paard. Het plaatsen van zeilen aan de verschillende ruimtes brengt nog heel wat andere voordelen met zich mee.

Ventilatie voor paarden – voordelen op een rijtje

Voor elke toepassing een systeem

Paardenpiste met vaste zeilen

In een paardenpiste is een constante luchtverversing aangewezen. Paarden gaan namelijk zweten en moeten voldoende kunnen afkoelen. Het is belangrijk te ventileren zonder tocht, zodat de paarden niet ziek worden. 

De zeilen zijn zo gemaakt, dat het zicht naar buiten toe blijft. Op deze manier blijft het paard visueel verbonden met zijn omgeving. Ook voor de ruiter wordt een aangenaam gevoel van openheid gecreëerd. 

Stapmolen

Een stapmolen voor paarden kan eveneens worden geventileerd. Ook hier zijn de zeilen zo gemaakt dat het zicht naar buiten toe blijft. Dit zorgt voor een geruster gevoel bij het paard.

Daarenboven komt er nog steeds veel licht binnen in de stapmolen, wat aangenaam is voor zowel ruiter als paard.

Paardenstal/ Paardenbox

Een paardenstal of paardenbox kan worden geventileerd met zowel vaste als regelbare zeilen. De regelbare zeilen kunnen worden aangesloten op een klimaatcomputer.

De sensoren, sturen de informatie die ze opnemen door naar de klimaatcomputer. De klimaatcomputer stuurt met de gekregen informatie de zeilen bij. 

Weren van wind

De zeilen die zorgen voor de ventilatie voor paarden, weren heel wat invloeden. Zo houden de zeilen wind tegen, waardoor u kunt ventileren zonder tocht. Het weren van wind zorgt ervoor dat de ondergrond in de paardenstal of piste niet gaat opwaaien wat aangenaam is voor u en uw paard. 

Weren van regen

Een tweede voordeel is het weren van regen. De zeilen houden namelijk de grootste regeninslag tegen, waardoor de ruimtes voor uw paarden droog blijven. 

Weren van vogels

Ook vogels zullen minder makkelijk de paardenstal of -piste kunnen binnenvliegen. 

Oplossingen 
op maat voor een optimale gezondheid van uw dieren

Samen met u bekijken we de meerwaarde van onze oplossingen voor uw project!

Curious about our solutions in other sectors?

Industriële toepassingen

Architecturale toepassingen