Neem vrijblijvend contact met ons op

Contactformulier

Achternaam + voornaam
Nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven wenst u te ontvangen?

Sanitaire ruimte in een vleesveestal

Vleesvee

Gelet op het aantal bedrijfsbezoeken van dierenartsen, controlediensten of handelaars, is een goed uitgeruste sanitaire ruimte in een vleesveestal een echte must. Een sanitaire ruimte biedt comfort en helpt de bedrijfshygiëne te waarborgen door de verspreiding van ziektes tegen te gaan. 

Wat is een sanitaire ruimte?

Een sanitaire ruimte in een vleesveestal kan uitgerust worden met: 

 • Toilet
 • Douche
 • Hygiënesluis

Toilet en douche

Een sanitaire ruimte in een vleesveestal kan uitgerust worden met een douche en toilet voor de werkkrachten van het eigen bedrijf, alsook met een toilet en douche voor bezoekers. 

Douche + toilet + hygiënesluis

Naast een douche en toilet, kunnen we ook een hygiënesluis voorzien. Door een sluis te creëren, worden externe ziektes maximaal tegengehouden. De bezoeker komt binnen in een kleedruimte, waar hij zijn eigen kleren achterlaat.

Via een deur komt hij in de doucheruimte terecht, waar hij zich kan verfrissen en de voorziene bedrijfskleding kan aantrekken. Vervolgens kan hij op een verantwoorde manier de stal betreden. Bij het verlaten van de stal, kan hij via dezelfde weg terug. 

Sanitaire ruimte in een vleesveestal van kunststof panelen – voordelen op een rijtje

Hygiënisch en onderhoudsvriendelijk

Een sanitaire ruimte in een vleesveestal dient zeer onderhoudsvriendelijk te zijn. De panelen, waarvan de sanitaire ruimte gemaakt wordt, zijn zeer hygiënisch: 

 • Gesloten kopse kanten (ook bij maatwerk), waardoor vuil geen kans krijgt
 • Geen randjes of oneffenheden
 • Vlotte reiniging

Duurzaam, sterk en slijtvast

Een sanitaire ruimte in een vleesveestal moet stevig, duurzaam en slijtvast zijn. De kunststof panelen, waarvan deze ruimtes gemaakt zijn, voldoen aan deze eisen: 

 • Behouden elasticiteit in de loop der jaren
 • Slagvast
 • Hoge weerstand tegen dynamische schokken 
 • Verkleuren niet, zelfs niet bij contact met ammoniak 
 • Stevig dankzij inwendige cellenstructuur
 • Schuif- en draaideuren zijn voorzien van RVS-beslag

Snelle opbouw

Vaak wordt er in een latere fase besloten om de vleesveestal uit te rusten met een sanitaire ruimte. Met kunststof panelen wordt een snelle opbouw gegarandeerd:

 • De kunststof panelen zijn op maat voorgesneden in de fabriek
 • Het aaneenlassen gebeurt ter plaatse volgens een plan
 • De panelen zijn licht en vlot in transport

Er kan last minute in het bouwproces meegestapt worden om de sanitaire ruimte in een vleesveestal volledig op maat van uw noden te bouwen.

Dit is zowel bij nieuwbouw- als renovatieprojecten een grote meerwaarde. Ook op plekken die minder toegankelijk zijn, is een vlotte opbouw mogelijk. 

Aanpasbaar

Achteraf nog een ruimte bijbouwen, of elementen in kunststof panelen toevoegen? Dat kan. Onze vertegenwoordiger komt bij u ter plaatse en zorgt ervoor dat de constructie naar uw wensen aangepast wordt.

Strak uitzicht

Constructies die met de kunststof panelen gemaakt zijn, zien er strak uit. Alles wordt op maat gemaakt en fijn afgewerkt, met een naadloos en strak resultaat tot gevolg. 

De kunststof panelen kunnen geleverd worden in verschillende kleuren en in verschillende maatvoeringen. Zelfs combinaties van kleuren zijn mogelijk in éénzelfde paneel.

100% recycleerbaar

Paneltim kunststof panelen zijn 100% recycleerbaar en behouden toch de grondstofwaarde. De panelen zijn bovendien vrij van toxische stoffen. De sanitaire ruimte in uw vleesveestal kan dus volledig gebouwd worden met recycleerde panelen.

Oplossingen 
op maat voor een optimale gezondheid van uw dieren

Samen met u bekijken we de meerwaarde van onze oplossingen voor uw project!

Curious about our solutions in other sectors?

Industriële toepassingen

Architecturale toepassingen