Neem vrijblijvend contact met ons op

Contactformulier

Achternaam + voornaam
Nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven wenst u te ontvangen?

Zeilen aan een kippenstal

Pluimvee

Dankzij regelbare zeilen aan uw kippenstal kunt u zelf de licht- en donkerperiode bepalen in uw stal of kunnen uw kippen – in het geval van een Wintergarten - vlot in en uit de stal.

Zeilen aan een kippenstal – voordelen op een rijtje

Voor elke toepassing een systeem

Stal leg- en vleeskippen

In een stal voor leg- of vleeskippen zijn vaak raampartijen voorzien. Deze raampartijen zorgen ervoor dat er voldaan wordt aan de vereiste 3% lichtinval. Te veel licht zorgt echter voor stress bij kippen.

De regelbare zeilen aan uw kippenstal kunnen tijdens de piekuren van de zon zo geregeld worden dat er geen licht binnenkomt. Ze zorgen er eveneens voor dat u ook kunt voldoen aan een ononderbroken donkerperiode van minstens 8 uur. We maken gebruik van een speciaal type zeil, waardoor de stal helemaal verduisterd kan worden. 

Het speciaal ontwikkelde zeil bestaat uit 3 lagen:

  • Laag 1: PVC-zeil in een grijze kleur
  • Laag 2: Een speciaal ontwikkelde zwarte folie die geen uv- en zonlicht doorlaat
  • Laag 3: PVC-zeil in een grijze kleur als afwerking
Aan te sluiten op de centrale besturingssoftware of bediening met knop

De regelbare zeilen aan uw kippenstal kunnen aangesloten worden op de bestaande centrale besturingssoftware. De besturingssoftware zorgt ervoor dat de zeilen zich automatisch regelen, maar ze kunnen steeds met een knop geregeld worden indien gewenst. 

Stal scharrel- en vrije uitloopkippen

Een stal voor scharrelkippen of vrije uitloopkippen kan voorzien worden van Wintergarten. Kippen pikken naar licht. Daarom is de kippenuitloop of Wintergarten zo opgebouwd dat er 100% dekzeil voorzien is op het niveau van de kippen. Het dekzeil laat geen licht door, waardoor kippen van stress worden bespaard. 

Boven het niveau van de kippen kan een licht- en luchtdoorlatend gaas voorzien worden. Op deze manier circuleert er steeds verse lucht de kippenstal in, en dit zonder tocht.

Aan de Wintergarten kunnen regelbare zeilen voorzien worden. Deze regelbare zeilen rollen op van onder naar boven zodat de kippen vlot in en uit de stal kunnen. Eenmaal de kippen weer op hok gaan, kunnen deze zeilen terug gesloten worden en is het terug volledig donker in de stal. 

Aan te sluiten op de centrale besturingssoftware of bediening met knop

De regelbare zeilen aan uw kippenstal kunnen aangesloten worden op de bestaande centrale besturingssoftware. De besturingssoftware zorgt ervoor dat de zeilen zich automatisch regelen, maar ze kunnen steeds met een knop geregeld worden indien gewenst. 

Droge mestopslagplaats

Onze zeilen kunnen ook gemonteerd worden aan de mestopslagplaats.
Wanneer u zeilen rond de mestopslagplaats monteert, houdt u stof en de grootste regeninslag tegen. Hierdoor behoudt u voldoende natuurlijke ventilatie en kan de mest goed drogen. 

De mestopslagplaats kan eveneens van een Maxipoort worden voorzien. Deze poort biedt enkele voordelen:

  • Ze kan grote afmetingen aan
  • Ze is bestand tegen ammoniak die voortkomt uit de opgeslagen mest

Oplossingen 
op maat voor een optimale gezondheid van uw dieren

Samen met u bekijken we de meerwaarde van onze oplossingen voor uw project!

Curious about our solutions in other sectors?

Industriële toepassingen

Architecturale toepassingen