Meer foto's
Minder foto's

Neem vrijblijvend contact met ons op

Contactformulier

Naam

Vouwsysteem

  • Openingen met een breedte tot 120 m en een hoogte tot 4,5 m 
  • Opent van boven naar onder
  • Vouwt onderaan op
  • Geen beknellingsgevaar onderaan
  • Bevestigingsmaterialen bestaan uit RVS
  • Kan dienst doen in moeilijke omstandigheden
  • Maatwerk
  • Weerstaat winddruk zeer goed
  • CE-markering

Constructie en werking

Het vouwsysteem wordt met een motor bovenaan aangedreven. Aan deze aandrijfbuis bevestigen we over de volledige lengte van het systeem veiligheidsgordels, waarmee het doek gelijkmatig opgetrokken wordt. Doordat het doek bij het zakken onderaan opvouwt in plaats van oprolt, is er geen onderaandrijving nodig. Dit vereenvoudigt de mechanica: er is slechts 1 duomotor nodig per 100 m. Dit betekent eveneens dat er geen beknellingsgevaar is!

Het systeem wordt integraal bevestigd aan de bestaande constructie, we hebben hiervoor slechts 20 cm bovenaan en 45 cm onderaan nodig.

Bediening

U kunt het afsluitgordijn bedienen met een motor.

Veiligheid

We vinden veiligheid bij het gebruik van onze systemen erg belangrijk. Aangezien er bij ons vouwsysteem geen onderaandrijving is, is er ook geen beknellingsgevaar. Een klimaatcomputer kan dus veilig aangesloten worden.

Doek: per windbreekfactor tal van kleuren

Het afsluitzeil van het vouwsysteem bestaat uit stevig aaneengelaste horizontale windzeilstroken en zomen. In deze zomen bevestigen we buizen die voor extra stevigheid zorgen. Deze buizen zorgen er bovendien voor dat het doek eenvoudig, strak en gelijkmatig opgevouwen kan worden.  

Mag er helemaal geen regen of wind doorheen het zeil? Of verkiest u toch liever een doek dat ademt? We lassen het volledig op maat in onze fabriek, waardoor een combinatie van verschillende soorten windbreekgaas en dekzeil mogelijk is. 

Onze zeilen zijn per windbreekfactor beschikbaar in verschillende kleuren, en zijn allen brandvertragend (brandklasse M2).

Voordoek

Het Vouwsysteem is ook verkrijgbaar met een voordoek. Het voordoek wordt in een aluminium kader bevestigd dat we plaatsen voor het afsluitgordijn. Dankzij dit gaas blijven de vogels buiten. Doordat we het vogelgaas aan de buitenzijde van de opening bevestigen, houdt de regen het gaas op een natuurlijke manier netjes.

Het systeem met voordoek wordt integraal bevestigd aan de bestaande constructie en wordt strak gemonteerd tussen de bestaande balk en de muur, achter het systeem, met houten latten. We hebben hiervoor slechts 20 cm bovenaan en 45 cm onderaan nodig. 

Een vouwsysteem met voordoek kan geplaatst worden tot een hoogte van 5 m. 

*Zie algemene voorwaarden

Oplossingen 
op maat voor een optimale gezondheid van uw dieren

Samen met u bekijken we de meerwaarde van onze oplossingen voor uw project!

Curious about our solutions in other sectors?

Industriële toepassingen

Architecturale toepassingen