Klantenportret: Kalverhokken bij familie Claerhout

Kalverhokken die perfect passen in uw stal en om te vormen zijn naar groepshokken? De Flexiboxen zijn de hokken die u nodig heeft! Zo dacht de familie Claerhout er ook over. Wij nemen u mee naar hun stal en tonen hoe deze hokken dagelijks worden gebruikt.

MODULAIR

Flexiboxen zijn modulaire hokken die in de kalverstal gebouwd worden. Er zijn veel variaties mogelijk: een enkele rij, dubbele rij, per hok uitbreidbaar, aanpasbare diepte, etc. 

Bij de familie Claerhout is er bewust gekozen de hokken groter te voorzien dan de standaardafmetingen. Het volgende werd al snel opgemerkt: “Sedert ik de hokken heb en deze wat groter zijn, zijn de kalveren vitaler, drinken ze meer en nemen ze meer voer op. Dit alles zorgt ervoor dat de kalveren sneller groeien”, aldus Jeroen. 

Het is mogelijk de tussenwanden te voorzien tot een hoogte van 1.20m, waardoor ook grote rassen in deze hokken kunnen worden ondergebracht.

HYGIËNISCH

De panelen van de Flexiboxen zijn allen hermetisch gesloten, waardoor ziektekiemen zich niet kunnen nestelen in eventuele gleuven, kieren of in de panelen zelf. De infectiedruk in het hok daalt hierdoor. Deze perfect hygiënische omgeving garandeert de gezondheid van de kalveren van de familie Claerhout, waardoor ze besparen op dierenartskosten. 

ONDERHOUDSVRIENDELIJK

Wanneer ze alle tussenwanden uitschuiven, kan de familie Claerhout de hokken in één beweging machinaal uitmesten. De panelen kunnen daarna gereinigd worden met een hogedrukreiniger. Dankzij de vlakheid en geslotenheid van de panelen, spoelt het vuil vlot weg. Na ontsmetting van de afdeling zijn de hokken klaar voor de volgende kalveren. Zo worden er geen ziektekiemen tussen verschillende groepen overgedragen.

ARBEIDSGEMAK

De Flexiboxen zijn vlot transporteerbaar en vragen een eenvoudige montage. Dit resulteert in lage installatiekosten. Bovendien kunnen ze dankzij de eenvoudige montage, na levering snel in gebruik genomen worden. 

GROEPSHUISVESTING

Met de Flexiboxen wordt er vlot omgeschakeld van een individuele huisvesting naar een groepshuisvesting. “De laatste weken schuiven we de panelen uit, zodat de kalveren het al gewoon zijn om naar de grote groepshuisvesting te gaan”, aldus Jeroen.

Deze hokken passen perfect in uw nieuwe stal of renovatie. Contacteer ons! 
 

Oplossingen 
op maat voor een optimale gezondheid van uw dieren

Samen met u bekijken we de meerwaarde van onze oplossingen voor uw project!

Curious about our solutions in other sectors?

Industriële toepassingen

Architecturale toepassingen