Het succesverhaal van uw productieve koeien begint hier - Mobibox

De unieke troeven van de Mobibox

  • Aflopende dichte vloer
  • Comfortabel en droog ligbed
  • Afvoer van mest- en urinesappen
  • Uiterst hygiënisch
  • Zeer vlotte reiniging
  • Mega clean design
  • Droge, schone stalvloer
  • Tochtvrij
  • Rechtopstaand werken

 

 

 

Mobibox
Mobibox

Verschillende binnenafmetingen

Mobibox 0.90 m x 1.55 m
Mobibox XL 1.00 m x 1.60 m
Mobibox XXL 1.38 m x 1.46 m

Benieuwd naar onze andere kalverhokken? Ontdek ze! 

De eerste 8 weken na de geboorte zijn kalveren het meest vatbaar voor infecties. Kalveren huisvesten in hygiënische en comfortabele kalverhokken is daarom een must om ze de juiste start te geven. 

Een dichte vloer? Alleen maar voordelen!

De Mobibox is uitgerust met een dichte aflopende vloer. Achteraan bevindt zich over de breedte van het hok een gleuf voor de afvoer van urine, waardoor het kalf steeds comfortabel en droog ligt. De urine kan indien gewenst worden opgevangen. Dankzij de scheiding van urine en mest, wordt er eveneens minder ammoniak gevormd. 

De dichte aflopende vloer zorgt ervoor dat de vloer onder en rondom de hokken droog blijft. Dit verhindert de mogelijke verspreiding en kruisbesmetting van ziektekiemen tussen kalveren onderling en in het volledige bedrijf. 

Uiterst hygiënisch

Aangezien kalveren zonder enige immuniteit geboren worden en dus erg kwetsbaar zijn, is hygiëne een uiterst belangrijke factor voor de groei van uw kalveren. De infectiedruk in de Mobibox daalt, dankzij de rondom dichtgelaste constructie en dichte vloer. Ziektekiemen kunnen zich hierdoor nergens nestelen. Het hok kan volledig ontsmet worden door de afwezigheid van kieren.

Vlotte en gemakkelijke reiniging

Dankzij de rondom dichtgelaste constructie wordt de Mobibox in no-time gereinigd. Het hok is vlot verplaatsbaar via de wielen. Zo kan de uitmesting en reiniging gebeuren aan de mestopslag zelf en verspreiden ziektekiemen zich niet in de stal.

Gebruiksklaar bij levering

De Mobiboxen worden gebruiksklaar gemaakt in onze fabriek in Ruiselede om u zo veel mogelijk tijd te besparen. Wanneer de boxen geleverd worden, hoeft u enkel nog de wielen in de voorgeboorde gaten te monteren. U neemt ze vervolgens meteen in gebruik!

Kies zelf uw kleur

De kalverhokken zijn in verschillende kleuren beschikbaar. Voor info over de verschillende uitvoeringen, kan u steeds bij ons terecht.  

Veiligheid voorop

Kalveren mogen zichzelf niet kwetsen aan hun huisvesting. Wij zorgen ervoor dat er geen scherpe randen aan en in het hok zijn. 

Licht en sterk

De kalverhokken zijn licht én sterk. Die sterkte hebben ze te danken aan de interne cellenstructuur van de gebruikte 5 cm dikke panelen. 

Goede isolatiewaarde

De kalverhokken hebben een goede isolatiewaarde. Dit komt door de lage thermische geleidbaarheid van kunststof en door de hermetisch ingesloten lucht in de cellenstructuur. Inwendige condensatie in het kalverhok wordt hierdoor uitgesloten. 

100% recyclebaar

Alle panelen bestaan uit 100% recyclebare materialen. Ze zijn bovendien vrij van toxische stoffen. Voor aankoop van deze grondstoffen, gebeurt er een systematische kwaliteitscontrole. 

Oplossingen 
op maat voor een optimale gezondheid van uw dieren

Samen met u bekijken we de meerwaarde van onze oplossingen voor uw project!

Curious about our solutions in other sectors?

Industriële toepassingen

Architecturale toepassingen