Het succesverhaal van uw productieve koeien begint hier - Twinbox / Triple box XL

De unieke troeven van de Twinbox / Triple box XL

 • Groepshuisvesting mogelijk
 • Kalverdorp/kalverstraat buiten
 • Aflopende dichte vloer
 • Comfortabel en droog ligbed
 • Afvoer van mest- en urinesappen
 • Uiterst hygiënisch
 • Zeer vlotte reiniging
 • Mega clean design
 • Schone ondervloer
 • Tochtvrij
 • Rechtopstaand werken
Twinbox
Triple box XL

Verschillende binnenafmetingen

Twinbox 2 x 0.93 m x 1.50 m
Twinbox XL 2 x 1.03 m x 1.60 m
Twinbox XXL 2 x 1.20 m x 1.70 m
Triple box XL 3 x 1.06 m x 1.65 m

Benieuwd naar onze andere kalverhokken? Ontdek ze! 

De eerste 8 weken na de geboorte zijn kalveren het meest vatbaar voor infecties. Kalveren huisvesten in hygiënische en comfortabele kalverhokken is daarom een must om ze de juiste start te geven. 

 

 

 

Een dichte vloer? Alleen maar voordelen!

 

De Twinbox/Triple box XL is uitgerust met een dichte aflopende vloer. Per kalf is een afvoerbuis voor urine voorzien, waardoor de kalveren steeds comfortabel en droog liggen. De urine kan indien gewenst worden opgevangen. Dankzij de scheiding van urine en mest, wordt er eveneens minder ammoniak gevormd. 

 

De dichte vloer zorgt ervoor dat de vloer onder en rondom de hokken droog blijft. Dit verhindert de mogelijke verspreiding en kruisbesmetting van ziektekiemen tussen kalveren onderling en in het volledige bedrijf. 

 

Uiterst hygiënisch

 

Aangezien kalveren zonder enige immuniteit geboren worden en dus erg kwetsbaar zijn, is hygiëne een uiterst belangrijke factor voor de groei van uw kalveren. De infectiedruk in de Twinbox/Triple box XL daalt, dankzij de rondom dichtgelaste constructie en dichte vloer. Ziektekiemen kunnen zich hierdoor nergens nestelen. Het hok kan volledig ontsmet worden door de afwezigheid van kieren.

 

Vlotte en gemakkelijke reiniging

 

Dankzij de rondom dichtgelaste constructie wordt de Twinbox/Triple box XL in no-time gereinigd. Het hok is vlot verplaatsbaar met een heftruck of verreiker. Zo kan de uitmesting en reiniging gebeuren aan de mestopslag zelf en verspreiden ziektekiemen zich niet in de stal.

 

Groepshuisvesting

 

Uw kalveren huisvesten in groep? De uitschuifbare tussenwanden maken dit mogelijk. 

 

Kalverdorp/Kalverstraat buiten

 

Extra ruimte creëren voor kalveren zonder bij te bouwen? Het kan met onze Twinbox of Triple box XL! Met deze buitenhokken creëert u vlot uw eigen kalverdorp of -straat. De kalveren worden goed beschermd tegen regen en wind. Het witte dak weert de zon, waardoor het ook ‘s zomers aangenaam blijft in het hok.

 

Doordat de daken van de hokken uitsteken, blijft ook u beschut tegen regen en wind, wanneer u de kalveren voedert of verzorgt. De opstelling heeft u volledig zelf in de hand en kunt u naargelang de situatie of het seizoen aanpassen.

 

Gebruiksklaar bij levering

 

Zowel de Twinbox als Triple box XL worden gebruiksklaar gemaakt in onze fabriek in Ruiselede om u zo veel mogelijk tijd te besparen. Wanneer de hokken geleverd worden, hoeft u zelf niks meer te monteren. U kunt ze meteen in gebruik nemen!

 

Specificaties: kleur

 

Uv-groen

 

De Twinbox/Triple box XL wordt gemaakt van duurzame recyclebare PP kunststof panelen en is uv-bestendig. Een kalverhok in uv-groen biedt dus uitstekende weerstand tegen de zon. Het hok heeft tevens een intensere tint dan een kalverhok gemaakt van recy-groene panelen.

 

Dak: uv-wit

 

Het dak van het hok bestaat steeds uit uv-bestendige witte panelen. Deze uv-bestendige, witte panelen, bieden niet alleen uitstekende weerstand tegen de zon, ze weerkaatsen ze ook. Op deze manier warmt het kalverhok niet op. 

 

Veiligheid voorop

 

Kalveren mogen zichzelf niet kwetsen aan hun huisvesting. Wij zorgen ervoor dat er geen scherpe randen aan en in het hok zijn. 

 

Licht en sterk

 

De kalverhokken zijn licht én sterk. Die sterkte hebben ze te danken aan de interne cellenstructuur en de lasbaarheid van de gebruikte panelen. 

 

Goede isolatiewaarde

 

De kalverhokken hebben een goede isolatiewaarde. Dit komt door de lage thermische geleidbaarheid van kunststof en door de hermetisch ingesloten lucht in de cellenstructuur. Inwendige condensatie in het kalverhok wordt hierdoor uitgesloten. 

 

100% recyclebaar

 

Alle panelen bestaan uit 100% recyclebare materialen. Ze zijn bovendien vrij van toxische stoffen. Voor aankoop van deze grondstoffen, gebeurt er een systematische kwaliteitscontrole.  
 

 

Oplossingen 
op maat voor een optimale gezondheid van uw dieren

Samen met u bekijken we de meerwaarde van onze oplossingen voor uw project!

Curious about our solutions in other sectors?

Industriële toepassingen

Architecturale toepassingen